Yoga & Senioryoga Piteå

Våren 2024 Nya Yoga kurser

Se mer priser och kalender längre ner. 

Våga prova

Drop-In 150 kr i mån av plats. 

Yoga

Hälsosjälen har STOLS YOGAN & Dynamisk YOGA 

Hej alla härliga Yogisar🙏🏼💖  Den 18 /12 -23 fick ABF  beskedet att Yoga inte längre är tillåtet för något studieförbund från 1/1 2024. Jag har därför valt att inte hålla någon Yoga under våren och fundera på nya lösningar till nästa höst. Ledsen för detta . 
 

Ledare: Anneli Rydberg
Mobil: 070-699 59 63
E-post: halsosjalenyoga@gmail.com

Skön dag Anneli  +

Massage i TÄBY

KÄNNER DU NÅGON I STOCKHOLM ELLER ÄR DU PÅVÄG DIT?

Tider för januari finns att boka.

Torsdag 18 tom söndag 21 januari finns lediga massage tider i Stockholm/Täby

Tryck på Täby knappen på START sidan eller gå in på www.halsosjalentaby.bokadirekt.se

Har du tagit ut friskvårds  checkar för 2023 på Nygatan 35B så gäller dom i Täby också.

Friskvård 2024. Om du köper för Nygatan i Piteå går de även att använd i Stockholm/Täby.  

Skön dag Anneli  

 
 

Yoga grace - stolyoga

Stolyoga är ett lugnare yogapass, där vi gör yogaövningarna sittande på stol och stående med stolen som stöd. Klassen som underlättar för den som deltar  och har svårt att krångla sig upp och ner från golvet: Det handlar om att yoga med grace oavsett ålder, vikt, operationer, styva leder eller vana.

 Vi jobbar igenom allt från nacke, fingrar och ut i kroppens alla delar enda ner i tårna. Alla utför rörelserna efter egen förmåga.

Yogan ger både styrka, stillheten och balans som är viktig i alla livets skeden. Den ökar rörlighet, koordination, glädje och kontakt med kroppen.  

Under våra 6 veckor jobbar vi med hela kroppen: 

Virya Yoga

En dynamiska Yogaklass med hälsosam rörelselära  för kroppens styrka och säkerhet. Där andning och glädje är viktiga bitar. Vi jobbar i flöde med Viryans 10 -moduler och varje klass har ett tema. Att lära sig att lyssna inåt är en gåva i livet. 

Under våra  veckors kan vi beröra olika saker inom yogan: Andning, närvaro och grundning. Vi använder bollar, klossar, block , band mm förr att stötta kroppen och skapa enkelhet i våra rörelser. Vi jobbar med rörelser för bindväven och hur vi minimerar styva & stela kroppar. Tyngdlagens betydelse och  kraft, höfternas rörelse, Hållning betydelse, solarplexus bröstkorgen , nacke och blick. Varje pass har sin egen tanke för dagen!

 

Vårens Schema 2024 (klicka på respektive dag)

Schema - nästa kursstart

Måndag

 Våren 2024 Nya Kurser

Hej alla härliga Yogisar🙏🏼💖  Den 18 /12 -23 fick ABF  beskedet att Yoga inte längre är tillåtet för något studieförbund från 1/1 2024. Jag har därför valt att inte hålla någon Yoga under våren och fundera på nya lösningar till nästa höst. Ledsen för detta .      Dynamisk  Yoga  (Anneli)   

tisdag

onsdag  

torsdag

Våren 2024 

Yoga Grace -för dig som inte vill kliva upp och ner från golvet. Yoga med stol. 

Hej alla härliga Yogisar🙏🏼💖  Den 18 /12 -23 fick ABF  beskedet att Yoga inte längre är tillåtet för något studieförbund från 1/1 2024. Jag har därför valt att inte hålla någon Yoga under våren och fundera på nya lösningar till nästa höst. Ledsen för detta . 

 

 

fredag

 
 

söndag

 

      

Vårens  kurser 

 Kurserna bokas via ABF (Boka här)   

Ta del av yogans fördelar! 
Vad passar just din grupp?

Genom enkla yogarörelser där alla kan vara med, bygger jag pass som ger rörlighet, energi och glädje som du som arbetsgivare får del av under lång framtid. Stillasittande arbetsuppgifter ger stelhet som till slut kan leda till arbetsskador. Arbetsbelastningen kan kännas stor om man inte har någon uthållighet och kondition. Som vi alla vet är det billigare att förebygga än att bota arbetsskador. Jag vill förmedla hälsosamma rörelser som ger kraft och energi samt hjälper till att förebygga stress och stela kroppar.

Yogamove En rörelseklass där alla kan delta oavsett ålder. Du jobbar med alla leder i kroppen från huvud ner mot höfter till fötter. Ingen del av kroppen glöms bort. Här kan man göra hela passet stående eller välja att starta sittande. Passet kan avsluta mot vägg, golv, eller stol. Du kan själv välja om du vill ha ett 20, 30, 45 minuters pass. Hela passet kan också ske från stol. Allt du behöver är lite rörliga kläder och ett utrymme att vara i. Om man vill avsluta med golv tar jag med mattor. Önskas stolar är det bra om de finns stolar utan armstöd. Antal personer som kan delta beror på rummets storlek.

Virya Grace 30,45, 60, 75 min Många känner att yogan ger både den styrka och stillheten som är viktig i alla livets skeden. Och i yogan kan vi ge välavvägda stunder som ökar rörlighet, ger styrka och öppnar själen  oavsett var vi befinner oss på vägen. Men alla kan inte göra allt.
I Virya Grace är flöden som underlättar för den som deltar  och har svårt att krångla sig upp och ner från golvet: sittandes på stol, med stolen som stöd och med väggen som stöd. Det handlar om att yoga med grace oavsett ålder, vikt eller vana. Här behövs stolar utan armstöd. Passet är 75 minuter. Men kan kortas efter önskemål. 

Viryayoga 30,45, 60, 75 min (Vanligast är att klassen är på 75 minuter) då tar jag med det som behövs. Yogapassen är dynamiska och bygger på hälsosamrörelselära för kroppens styrka och säkerhet. Här  är andning viktig vi jobbar i ett flöde. Vi arbetar igenom 10 olika moduler. Passet går att korta.

Jag erbjuder pauspass direkt i konferensrummet ca 5 min eller efter önskemål.

Olika Teman som kan variera på Grace och viryayogans klasser

Inga fasta TEMAN den här terminen

Grunderna och varianter 

Andning och närvaro, diafragmans rörelse och betydelse.

Grundning, vi jobbar med boll och blir medvetna om kontakten mot underlaget betydelse. 1:a rotchakrat, bäckenbotten.

Stel och Styv! Bindväven och tyngdvikten i rörelser. Yoga ska skapa avslappning inte bygga spänningar.

Höftbalansering, maglåset vårt 2:a Chakra. Viktigt att stärka upp musklerna som skapar höftstabilitet.

Solarplexus 3:e Chakrat. Den inrestyrkan, kraften, var riktar du din energi. Rörelse i bröstryggraden.

Bröstöppnande rörelser. 4:e chakrat. Hitta en skön hållning i axlarna.

Ryttartema,  att tänka på på hästryggen

Löparpass, höfter, bra träning inför jogging starten

Halschakrat, 5:e huvudets hållning mot axlarna, bröstöppnande rörelser. 4:e chakrat. Hitta en skön hållning i axlarna. Hur kommunicerar du med dig själv och andra.

Blicken, dristy var fäster vi vår blick, ögats muskler och rörelser tredje ögat 6:e chakrat. 

Huvudets betydelse, vi aktiverar 7:e chakrat Kronchakrat.

 

 Prova Yoga!

Kom och besök oss på Rådhustorget i Piteå.

ABFs lokal mitt på torget.

Boka din kurs hos AB

 

Virya Yoga

Virya Yoga – Stämmer överens med mitt aktiva liv. Virya Yoga är en yogaform framtagen i Sverige som dels baserar sig på yogans urgamla principer men också på moderna rön kring biomekanik. Lär dig mer här! 
Jag tränar för att må bra, få min stela kropp att bli lite smidigare, för att utmana mig själv och för att ha roligt. 2013 blev jag klar med min ett-åriga utbildning till diplomerad Virya Yoga lärare på Nordiska Yogainstisutet och har startat med påbyggnadskurser som ”aldrig” kommer att ta slut.
Håller sedan dessa olika yogapass. Mina yogapass är dynamiska och bygger på andning och rörelse i ett flöde och jag jobbar med Viryans 10 -moduler i mina klasser. Att lära sig att lyssna in hur vi och andra mår, bli medvetna, hjälper oss att möta många behov på vår väg.

I dag har jag min egen Yoga studio. Ta väl hand om dig och varmt välkommen på mina Yogaklasser i Piteå och online

Anneli Rydberg
Grundare av Hälsosjälen

Vi använder cookies på denna webbplats för din upplevelse