Vad är en IR-madrass?❤️

En IR-madrass är en madrass som har inbyggda infraröda värmeelement som emitterar långvågig infraröd strålning.
Om ni tycker att detta vore något för er så ger min kod er hela 20% på köp hos TrendRehab.

Ange koden Hälsosjälen i kassan för att erhålla din rabatt

Lite om IR madrassens användningsområden:❤️

 • Öka kollagenvävnadernas töjbarhet 
 • Förbättrar lymfsystemet
 • Minska smärta (IR-strålning kan tränga djupt in i kroppen och hjälpa till att lindra smärta från till exempel muskelspänningar, inflammation och artrit.)
 • Minska ledernas stelhet.
 • Förbättra sömnen En IR-madrass kan också hjälpa till att förbättra sömnen genom att minska spänningar i kroppen och främja en avslappnad känsla.
 • Öka kroppens fettförbränning
 • Förbättra blodcirkulation och cellförnyelse (IR-strålning kan öka blodcirkulationen genom att vidga blodkärlen, vilket i sin tur kan hjälpa till att lindra smärta och muskelspänningar samt förbättra syre- och näringsflödet i kroppen.
 • Lindra inflammation
 • Stärka immunförsvaret

(Långvarig effekt: IR-madrassen kan ha en långvarig effekt på kroppen, även efter att användaren har stigit upp från madrassen.)

Lyxvariant med hela 180 cm yta och PEMF funktion för dig som vill ha det absolut bästa på marknaden.

Vår inframadrass innehåller ädelstenar av hög kvalitet som på olika sätt hjälper dig och din kropp till en bättre hälsa. Stenarna omvandlar värmeenergi till en infraröd värmevåg som på djupet värmer upp muskler och leder. Madrassen innehåller negativa joner som rensar luften från luftburna allergener som pollen, mögelsporer, bakterier och virus. Stenarna och infravärmen samverkar och ger en jämn värmefördelning över hela madrassen vilket bidrar till samma effekt som en varm stenterapi. Ju högre temperatur desto mer djupgående infraröd. Madrassen är helt riskfri att använda och det finns ett inbyggt skydd mot överhettning.

PEMF:

Ja vad är PEMF?
NASA utvecklade PEMF-terapi för att hålla astronauter vid liv utanför jordens magnetfält och upptäckte att det också är avgörande för optimal hälsa även här på jorden. Dessa elektromagnetiska vågor återställer optimal cellulär funktion så att en kropp kan läka sig själv.
(PEMF – Pulserande Elektromagnetiskt Fält) är lågfrekvent elektromagnetisk puls och är inget märkligt utan det finns naturligt i människokroppen. Det är en del av pågående kemiska reaktioner och biologiska processer, såsom matsmältning, andning, cirkulation, och allmän hjärnaktivitet.
Om våra celler är friska är våra kroppar sunda. PEMF minskar åldrandet och risken för celldysfunktion.,

Om ni tycker att detta vore något för er så ger min kod er hela 20% på köp hos TrendRehab.

madrass

Vilka är fördelarna med infraröd värmeterapi.

Forskare har funnit att infrastrålar kan förbättra blodcirkulationen, minska symtomen på kroniska sjukdomar, lindra smärta, återuppliva hudceller, stärka hjärnan, hjärt-kärlsystemet och nervsystemet och hjälper att återställa muskelelasticitet.

Infra madrassen med jadesten och turmalin som är av hög kvalitet. Detta ger en jämn värmefördelning med inbyggt temperatur överhettningsskydd. Den naturliga jade- och turmalinstenen omvandlar värmeenergi till lång infraröd

Madrassen är utrustad med infrarött ljus och rött ljus vilket ger flera hälsosamma effekter. Några av fördelarna är att den bland annat stimulerar lymfsystemet, förbättrar blodcirkulationen, lindrar smärta och minskar stress.

Vad är infraröd värme bra för?

Värmen vidgar kapillärer som i sin tur förbättrar mikrocirkulationen och genom en förbättrad lymfcirkulation minskar eventuella svullnader och inflammationer. IR-ljuset har även visat sig ha bra effekter på keloida ärr och sårläkning samt vid olika hudbesvär som nässelutslag, torr hud, akne, eksem och psoriasis

Rekommendationer för gradinställning; Det är alltid upp till användaren vad som känns bekvämt men det finns några generella rekommendationer:

Turmalin och jade kan ha följande positiva hälsoeffekter:

TURMALIN hjälper lymfsystemet och minskar svullnad samt förbättrar immunförsvaret. Ökar blodcirkulationen och minskar mjölksyra och frigör fettsyror. Hjälper avgiftning och ökar fettförbränningen. Stödjer lever och njurar och frigöra emotionell stress som migrän och huvudvärk. Kan även hjälpa mot sömnproblem och stimulera läkning i hela kroppen.

JADE Kännetecknas av sin höga värmekapacitet och bevarar därför värme otroligt bra. Hjälper kroppens reningssystem och frigör slaggprodukter. Stabiliserar psyket och motverkar ångest samt ger en djup avslappning som minskar stress och spänningar

Använd tunna bomullskläder, lakan eller handduk över mattan. Även bambumaterial fungerar och undvik syntetmaterial.

Skriv Hälsosjälen som rabattkod

Vill du bidra till dig själv? Ligg en stund på mig.

Gå in på 

Använd mig när du sitter i soffan. 

Om ni tycker att detta vore något för er så ger min kod er hela 20% på köp hos TrendRehab. ”Klicka här” 
Skriv Hälsosjälen som RABATTKOD!

 

 

Hur använder man IR madrassen och vilken temperatur?

 • För stressreducering – ligg på madrassen tills du slappnar av.
 • För lymfsystemet – ligg på madrassen tills du blir varm i hela kroppen och sedan 10 – 15 minuter till.
 • Värk – använd madrassen cirka 30 minuter dagligen.
 • För inflammation och läkning – använd den minst 30 minuter 4-7 gånger i veckan

35-40 grader – säker för de känsligaste och är bra för sömn och återhämtning och ger en djup avslappning och förbättrar avslappningen.

45-50 grader – bra för att hålla blodsocker och hormonbalansernas nivå i schack.

55-60 grader – effektivt vid stress, spänningar och för att dämpa ångest.

65-70 grader – bastueffekt för värk och blodcirkulation. OBS ligg inte för länge och använd alltid ett lakan eller tunn tröja för att inte bränna sig.

Om ni tycker att detta vore något för er så ger min kod er hela 20% på köp hos TrendRehab.
 ”Klicka här” och skriv Hälsosjälen som RABATTKOD!

Vi använder cookies på denna webbplats för din upplevelse